Euro Truck Simulator 2 ile Tır Simulasyon oyunlarında altın bi çığır açan Scs Software bundan sonraki gelecek Tır Simulasyon oyunlarının da nasıl bi teknolojinin bizleri beklediğini az çok anımsatıyor.Tır Simulasyon oyunlarının başlangıcını yaşadığımız Hard Truck oyunu ile Euro Truck simulator 2 Arasındaki Binlerce Farkı bulun deseler hepimiz buluruz aslında 🙂 . Ama temel fikir aynı ikisinde de Tır Sürüyoruz , Yük Teslimatı yapıyoruz , Şehirden şehire taşımacılık yapıyoruz.
Fakat Euro Truck Simulator 2 ile Hard Truck arasındaki farkları anlatmaya başlarsak bu sayfa yetmez. Perşömen kağıtlarına ihtiyacımız olabilir 🙂 . Öncelikle Oyunun Fizik Motorundan Bahsedelim. Birçoğumuz Hard Truck zamanında Hep Amerikan Tırlarının olmasından şikayetçi olurdu. O zamanların Yol Trenleri Oyunda bizim kontrolümüze verilirdi. Paslı kirlenmiş Tırlar ile para kazanıp daha şık daha düzenli tırlara sahip olmayı amaçlardık ve Hız limitini aştık mı Polis Sren sesi eşliğinde trafik aniden durur , acil şeritini kullanır ve polisten kaçardık ne günlerdi oysa şimdi öylemi , tabiki değil 🙂 .
Ceza otomatik yazılıyor Ne polis sren sesi duyduğumuz var ne de bir kazaya karışsak yada kırmızı ışıkta geçsek veya hız sınırını aşsak trafik aksıyor. Pat bir ekran beliriyor ve 250 € Ceza kesildi diyor. Teknolojinin ilerlediğini bu ekrandan bile anlamamız mümkün. Bazı yerlerde kırmızı ışıktan geçsek ceza yemiyoruz bazende daha geçmeden ceza geliyor, bu da demek oluyor ki polis amcalar bizi mobeseden takip ediyor :).
Hard Truck Destanın da tırların bir kalas olarak nitelendirildiği dönemler , tıs tıs sesine aşina kulaklarda kaybolup gidiyor aslında. Fizik motoru o kadar güçlü ki Euro Truck Simulator de Direksiyon hassasiyeti ve gerçekciliği Euro Truck Simulator 2 ile şaha kalkmış durumda. Artık Aracımızı sağa veya sola döndürürken aracımız eskisi gibi savrulmuyor. Hız Sınırını aşıp Aracımızdan beklenmedik performans sağladığımızda virajı alırken araç kendi etrafında dönmüyor ve devriliyor.
Ayna sayısındaki artma nedeniyle kazaya sebebiyet vermek neredeyse sıfıra inmekte. Navigasyon sayesinde yönümüzü daha rahat bulabiliyoruz . Notebook , Telefon , Kısa mesaj gibi sosyal içeriklerle donatılmış Bir Euro Truck Simulator 2 de Kamyonculuğun en kralını yaşıyoruz. Aracımız hasar seviyesi arttığında beyinsel olarak ikaz veriyor. Son Sürat giderken birden istop ediyor.
Tamirci çağırdığımızda Tırı En yakında ki şehirde bulunan servise götürüyor ve bu belirli bir oyun saatine ve paraya mal oluyor.Önceden sanki tamirci bizim tırı takip ediyor gibi aracımızda bir sıkıntı olursa pat dibimizde bitiyor ve bir tuşla halledebiliyorduk.
Oyundaki gerçekçiliği aktarmaya devam edecek olursak eğer Aracımızı modifiye etmek kısmına oldukça yakınlaşmak isterim. Araca extra lambalar ekleyebiliyoruz. kabin ve iç görünümü değiştirebiliyoruz , aracın dingil sayısını rengini , aynalarını cantlarını , lastiklerini değiştirebiliyoruz.Tabi bütün bunları yapabilmek için hem paraya hemde gerekli seviyeye ulaşmış bir şöför olmaya ihtiyacımız oluyor. Bazı aksesuarlar her seviyede eklenemiyor.
Her araç her seviyede satın alınamıyor.Şirket kurabiliyoruz şehirlerde garajlar kiralayıp, Şöförlere kendi araçlarımızı teslim ederek onların sırtından da para kazanmamız mümkün. Tabi 200 Bin € olan bir tırı satın almak için oldukça fazla mesafe katetmek gerektiğini bildikleri için ve oyuncunun sıkılmasını istemedikleri için iliğinizi sömürecek birde Banka koymuşlar oyuna 🙂 . Arada banka size komik e-postalar bile gönderiyor. Bazı şirketler kendi aracına sahip şöförlere dolgun maaşlar vaadeden mesajlarla notebook’unuzu süslemekte.
Bazı özelliklerini German Truck Simulator’den alan oyunumuzda şirket kurmak gibi içerikler zaten german truck simulator de de mevcuttu. Bir Sonraki Scs Software oyununu düşünüyorumda Galiba araçlar Çizilen Rotada kendi gidebilecek 🙂
gücelleştirme
ben anlamadım mkamyon düşünnce ne yapuıyoruz
Çok güzel
bu nası indiriliyo hiç farkında deildim salladım gitti yükledim